Mutfakta Tasarruf nasıl yapılır? Çalışan kadınlar mutfakta pratik olmak zorundadır. İşten sonra mutfakta saatlerce zaman geçirmek kimsenin isteği değildir. Çok sayıda kadının deneme-yanılma yoluyla geliştirdiği pratik teknikler sayesinde artık mutfakta rahat bir nefes alabilirsiniz.
Contents
Mutfakta Tasarruf
Geçim zorlukları nedeniyle özel ihtiyaçlarınızdan kısıyor olabilirsiniz, ancak bunun yeterli olmadığını düşünüyorsanız, ev ve mutfak işlerinde de tasarruf yapmanın yollarını bilmelisiniz. Bu, hem aile bütçesine katkıda bulunur hem de para biriktirme şansı verir.
Kadınlar için mutfak pratikliği esastır. çünkü mutfakta çok fazla ayrıntıdır ve bir kadın zamanın çoğunu mutfakta geçirir. İşiniz kolaylaşsın diye: birçok kadının deneme yanılma yoluyla keşfettiği pratik yöntemlerin hepsini reddediyor; her şeyi zamanında alıp pişirmek ve tüketmek en doğrusudur. Mutfakta Tasarruf Eşlerin desteği ve yardımı, bazıları için en büyük faydadır.
Yemeklerini kayınvalidesinde yiyenler de var, bu da zamandan tasarruf etmek ve mutfakta vakit harcamamak için. İşi abartıp makinesinin durulama programında yıkanabileceğini öğrenen kadınlara ne demeli? Mutfakta Tasarruf Dört çocukla her işe yetişen, çamaşır, bulaşık ve bebek bezlerini hep ellerinde yıkamak zorunda olan, aynı zamanda titiz babaları da idare eden annelere selamlar olsun ve pratik olmanın keyfini çıkarın diyorum.
Tasarruf Yolları
* Donmuş yiyecekler oda sıcaklığında çözülmelidir.
* Mümkün olduğunda mikrodalga fırın kullanılmalıdır. çünkü daha az elektrik tüketiyor Bu tasarruf oranı %75’tir.
* İlk başta ocağı sonuna kadar açıyorsak, bu ateş daha sonra azaltılmalıdır.
* Patates ve sebzeleri haşlarken düdüklü tencerenin buhar enerjisini kullanabilirsiniz.
Yemek piştikten sonra tencerenin kapakları da iyice kapatılmalıdır.
* Pişmeden birkaç dakika önce ocağı kapatın ve enerji kullanmadan pişirin.
* Üç ila beş yumurta için koca tencere yerine küçük bir tencereye ihtiyaç duyulmaktadır.
* Yemek pişirirken tencerenin ağzını sık sık kapatmamız gerekir.
* Börekler, çörekler ve yemekler küçük tepsilerde pişirilmelidir.
Tencerenin alt kısmının ocaktan daha büyük olması gerekir.
* Düz tabanlı tencereler daha iyidir.
Yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler
* Kuru soğanı önceden doğradıktan sonra buzlukta saklayın.Mutfakta Tasarruf Acı ve sulanır.
* Çiğken dondurulmuş sebzelerin besin değeri azalır. Soğuduktan sonra (hatta birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra) buzluğa atın.
* Saklama kaplarının dondurmaya uygun olması gerektiğini unutmayın. Hava kullanılmamalıdır.Buzluk poşetlerini iyice havalandırdıktan sonra ağzını sıkı bağlamalısınız. Soğuktan kaynaklanan yanıklar özellikle etlerde görülebilir.İnsan sağlığına zararlıdır.
* Plastik kaplardan kaçınmak istiyorsanız, aldığınız sebze ve meyveleri yıkayıp doğrayıp annenizin pirinç ve bulgur gibi yiyecekleri saklamak için kullandığı beyaz bez torbalara koyun. Daha sonra naylon poşetlere koyup saklayın. Mutfakta Tasarruf Bir hafta boyunca bozulmadan kalır.
İnsanlar sofralarının zengin görünmesi için yemek pişirmeye çok fazla vakit harcıyorlar ve bir süre sonra buna zaman ayıramamaya başlıyorlar. İnsanlar yemeklerini evde pişirmeden de yapabilir. Bir öğün için çorba, salata, zeytinyağlı veya et yemeği, salata, pilav veya makarna yeterlidir. Çeşit sayısını azaltarak ve doğru miktarda pişirmeyi öğrenerek evde yemek yapmayı daha eğlenceli hale getirebiliriz.
Uzun Süre Dayanabilecek Yiyecekler
Örneğin, zeytinyağlıları bir hafta boyunca tüketmek mümkündür. Pazar gününün bir kısmını buna ayırabilirseniz, haftalık yemek pişirmek için ayırdığınız zamanı daha verimli kullanabilirsiniz. Yemek pişirmek hem eğlenceli bir hobi hem de doğru yapıldığında en önemli tasarruf kaleminiz olabilir. Pazar gününüzün kısa bir kısmını buna ayırmak zor gelebilir.
Birinci Sınıf Yiyecek Ve Yaşam Kalitesi
Taze sebze ve ürünler kaliteli yiyeceklerin bir parçasıdır. Alışverişe giderken, sadece o ürüne ihtiyacınız olanı alın. Hem daha iyi ve taze yemekler yapmakla kalmayacaksınız, hem de evde bekledikçe kalitesi düşen ürünlerden tasarruf edeceksiniz. Adet ile meyve sebze alışverişi yapmak Türkiye’deki insanlar için alışılmadık bir davranış olabilir, ancak bu tutum hem yemek kalitenizi hem de bütçenizi artıracaktır.
Mutfakta hem zamanınızı kurtaracak hem de fazla ürünle yeni yemekler yapmanızı sağlayacak harika bir araç olan blender harika bir araçtır. Mutfakta Tasarruf 2 gün önce satın aldığınız ve tazeliğini kaybetmek üzere olan sebzeleri blender kullanarak harika çorbalar yapabilirsiniz.
Raf Ömrü Kısa Mallar
Bir ürünün raf ömrü daha uzunsa, daha fazla katkı maddesine maruz kalmış demektir. Bunlar küçük şeyler gibi görünse de, unutmayın ki vücudumuz her gün yemek yemelidir. Bu tür maddelerin vücutta uzun süre kalması sağlığınızı yavaş yavaş bozacaktır.
Malzemenin yemeğe nasıl karıştığı veya yemekle nasıl etkileşime girdiği tek şey bir tencerenin kalitesini belirler. Kullanım süresini ve tasarrufu da etkiler. Bu tür tencereler pahalı olsa da, yemeklerin daha çabuk ısınmasını sağlayarak enerji kullanımını azaltırlar. Kısa vadede daha fazla harcarsınız, ancak uzun vadede daha fazla tasarruf edersiniz.